Boende och fritid

Vid Ringhals finns hotell, stugor, entreprenörsbostäder och camping. Livsmedelsbutiker finns på cirka 3 km avstånd, i Bua och Väröbacka.

Boende

Du som jobbar på Ringhals och behöver bostad kan bland annat bo på hotell, i stuga, i entreprenörsbostad eller på camping. Ringhals erbjuder följande alternativ (priser inkl. moms):

Hotell, 130 kr/dygn
Enkelrum med säng, fåtölj och skrivbord med stol. Toalett och dusch på rummet.

Stugor, 130 kr/dygn
Enkelrum med säng, fåtölj och skrivbord med stol. Toalett och dusch på rummet.

Entreprenörsbostäder, 100 kr/dygn
Enkelrum med säng och skrivbord med stol. På varje rum finns toalett. Gemensam dusch i korridoren.

Campingplats med el-uttag, 40 kr/dygn
Campingplats med jordat el-uttag. Servicerum med dusch och tvättmaskin finns i nära anslutning. Campingen är öppen mellan 1 april och 31 oktober. 

För samtliga boenden, förutom campingen, ingår städning och sängkläder. I varje byggnad finns gemensamt pentry och TV-rum. Frukost serveras varje vardag till självkostnadspris i restaurang Kantarellen inne på Ringhals industriområde.

Väljer du annat boende än det Ringhals erbjuder ersätts inte detta av Ringhals. Externa arbetare har möjlighet att boka boende i mån av plats. Ringhalsanställda och entreprenörer har dock företräde.

Bokning av boende

Du bokar boende genom att fylla i någon av bokningsblanketterna nedan och e-posta till Bostadskontoret. Vi återkommer med bekräftelse på din bokning. Tänk på att det i perioder kan vara svårt att få rum – boka i tid då det finns ett begränsat antal rum.

Bostadskontoret hittar du i V2-receptionen, Videbergsborg 2.

Öppettider

Bostadskontoret är öppet kl. 7–16, helgfria vardagar. Under revisionstid utökas öppettiden vardagar till kl. 6.30-17.00.

Checkar man ut efter bostadskontorets ordinarie öppettider går det bra att lämna sin rumsnyckel i bostadskontorets brevinkast (bredvid receptionsluckan).

Innan klockan 7 och från klockan 16 samt kvällar och helger kan du hämta och lämna ditt rumskort i RG37, Mottagningsbyggnaden.

Betalning och bokningsvillkor

Hyran betalas enbart med ett betalkort. Reservering av beloppet för ditt boende görs på motsvarande belopp du är inbokad. Checkar du in under icke kontorstid görs reserveringen nästkommande helgfri vardag. En eventuell avbokning ska ske dagen innan ankomst under ordinarie öppettider. Rum som inte har avbokats dagen före debiteras.

Fritid

Bank, post och livsmedelsaffär

Bua centrum och Väröbacka, cirka 3 km.

Bussförbindelser

Linje 690–695
Särskild tur på morgon och eftermiddag mellan Ringhals och Varberg. Hållplatsen finns framför mottagningsbyggnaden.

Linje 615
Bussar mellan Ringhals och Varberg samt Ringhals och Kungsbacka går varje dag, även helger. Du stiger på bussen vid vid vägkorset Ringhalsvägen–Videbergshamnsvägen.

För aktuella busstider, se Hallandstrafikens hemsida under tidtabeller.
Hallandstrafiken

Hälsocentral

Entreprenörer får olycksfallsvård och hjälp vid akut sjukdom på arbetsplatsen.

Matsal

Restaurang Kantarellen är centralt belägen inne på Ringhals industriområde. Utanför området finns ytterligare en lunchrestaurang i byggnaden V2. De säljer även fikabröd och lättare förtäring.

Parkering

Inga privata fordon tillåts på Ringhals område. Parkeringsplatser finns på båda sidor vid infarten till Ringhals, samt förbi Infocenter ner mot Videbergshamn.

Träning

Ringhallen är Ringhals träningsanläggning och är avsedd för Vattenfallsanställda stationerade på Ringhals. Även entreprenörer och konsulter som är stationerade på Ringhals är välkomna att nyttja Ringhallen för träning.

Mer om träning

Träningskort till Ringhallen skaffar du på Ringhals bostadskontor, som finns i reception i Videbergsborg 2.

Motionsslinga

Vid Ringhals finns även en motionsslinga i härlig kustnära natur. Den startar vid Ringhallen och efter 900 meter upp på stigen kommer man fram till en rundslinga som är ca 2,6 km lång. På rundslingan finns även en genväg som gör slingan hälften så lång (1,3 km). 

Fritidsföreningar

Ringhals har flera fritidsföreningar. En av dem är fiskeklubben Firre, där du kan bli medlem om du arbetar på Ringhals (i praktiken tillträdeskort med foto). Du får då möjlighet att fiska i utvalda sjöar (13 st) samt i Ringhals intagskanaler. Det finns också möjlighet att låna båt utan kostnad och att följa med på fiskeresor med mera.
Läs mer på Firres hemsida

Relaterad information

Scanning av passerkort

Innan du kan komma in och jobba på Ringhals behöver vi olika intyg från dig.

Deltagare på utbildning på Ringhals

Läs mer om vilka utbildningar som krävs för att få tillträde till och arbeta på Ringhals.

Ett gäng Ringhals-medarbetare kring ett bord utomhus

Här får du information om hur du når oss på Ringhals per telefon, brev eller e-post.