Boende och fritid

För dig som behöver boende under ditt arbete på Forsmark erbjuds ISS personalboende samt camping. Det finns även möjlighet att hyra en strandbastu, båt eller cykel.

Utsikt över personalboendet Igelgrundet i Forsmark

Personalboendet Igelgrundet erbjuder både enkelrum och dubbelrum.

Personalboende Igelgrundet

Boende på Igelgrundet kan bokas året runt.

  • Enkelrum: 130 kronor per natt
  • Dubbelrum: 260 kronor per natt

I ditt boende ingår sänglakan, handduk, städning, wifi och tv. Schampo och tvål ingår ej. Det är endast möjligt att boka en månad i taget sammanhängande i samma rum. Undantag gäller för revisionsperioderna då bokningsperioden kan bli längre.

Om företaget ska stå för notan behövs en rekvisition innan ankomst. Observera att vi inte har någon fakturahantering. All logi betalas på plats i receptionen antingen vid ankomst eller vid utcheckning. 

Nyckelkortet är giltigt till klockan 11.00 avresedagen.

Att tänka på för allas trivsel

Nattro råder mellan 22.00 och 07.00 på personalboendet, vänligen respektera andras önskemål om lugn och ro. Tänk på att Forsmarks Kraftgrupp AB är en alkohol- och drogfri arbetsplats. Rökning är endast tillåten på angivna platser.

För allas trevnad ansvarar samtliga för ordningen i allmänna utrymmen, till exempel att diska efter sig. Det är även viktigt att inget porslin eller liknande behålls inne på rummet. 

Bra att veta

Bostadskontoret är öppet helgfria vardagar klockan 07.00–16.00. Övrig tid kan nyckel hämtas i foajén vid ingången till restaurang Kraftkällan.

Akut felanmälan av fastighet görs på 0173-811 22. Övrig felanmälan görs via ISS Helpdesk på 0173-810 30 (07.00–16.00 helgfria vardagar).

In- och utcheckning:
Incheckning från och med 14.00
Utcheckning klockan 11.00

Parkering finns vid Igelgrundet, den stora parkeringen. Djur i tjänst är tillåtna i särskilda rum. Meddela receptionen vid bokning.

Camping

För camping med husbil eller husvagn kan du hyra en plats med tillgång till ström, tvättstuga och servicerum för 35 kronor per dygn.

Information och förhållningsregler vid camping (PDF 125 kB)

Boka boende

Boka ditt boende via e-post till receptionen. För mer information, kontakta Bostadskontoret.

Fritid på Forsmark

Bank, post och livsmedelsaffär

Närmaste livsmedelsbutik samt bank och post finns i Östhammar, cirka två och en halv mil från Forsmark.

Butik

I receptionen finns en mindre butik där man kan handla diverse livsmedel. Vi är även ombud för Apoteket med ett mindre utbud samt att du kan ange oss som utlämningsställe när du beställer apoteksvaror.

Vi laddar på reskassa och periodbiljetter på busskort med Upplands Lokaltrafik och säljer även nya kort, dock ej årskort.

Bussförbindelser:
Forsmark–Östhammar, linje 835
Forsmark–Öregrund, linje 855
Forsmark–Uppsala, linje 751
Forsmark–Gävle, linje 753

För tidtabeller, se Upplands Lokaltrafiks webbplats:
Upplands Lokaltrafik

Hälsocentral

Entreprenörer får olycksfallsvård och hjälp vid akut sjukdom på arbetsplatsen.

Besök

Vardagar i juli kan du besöka Forsmarks bruk och göra en herrgårdsvandring eller besöka museet. Aktiviteterna är gratis. Boka dina aktiviteter här:
www.visitforsmark.se

Matsal

Personalrestaurangen Kraftkällan är centralt belägen bredvid huvudentrén. Öppettiderna är helgfria vardagar 10.00–13.00. Det finns även en personalrestaurang inne på området vid Forsmark 3. Öppettiderna där är 10.30–12.30. Öppettiderna för Kraftkällan utökas under revisionen på Forsmark 1 och 2. Öppettiderna för restaurangen på Forsmark 3 utökas under revisonen på Forsmark 3. Det finns även möjlighet att äta på Forsmarks Wärdshus som ligger i Forsmarks Bruk:
www.forsmarkswardshus.se

Parkering

Parkeringar finns i anslutning till ingången till Forsmark 1 och 2 samt vid ingången till Forsmark 3. Ytterligare en parkering finns vid personalboendet Igelgrundet.

Träning

För medlemskap och åtkomst till styrketräningsrummet, kontakta Forsmarks IF.

Motionsslinga

Motionsslingan utgår från campingen och är cirka tre kilometer lång. 

Låna cykel

Cyklar finns att låna mot deposition, 500 kronor per cykel, i receptionen. Ett kontrakt upprättas där återlämningsdatum anges samt vilka regler som gäller för vår cykelutlåning.

Service av cykel, exempelvis pumpning av däck och sadeljustering, utförs av ISS. Meddela receptionen så hjälper vi till med det.

Strandbastu

På Forsmark finns en strandbastu som du kan boka i receptionen för 1 500 kronor. I hyra av bastun ingår handdukar, läsk och snacks. Du kan också boka badtunna.

  • Strandbastun med badtunna, bokaren sköter eldning själv, 2 300 kronor.
  • Strandbastun med badtunna, ISS eldar, 2 700 kronor.

Båtuthyrning

Uthyrning av båtar görs i samarbete med Upplandsstiftelsen, och under perioden maj till oktober, till en kostnad av 100 kronor per dygn och båt.

Bokas i receptionen, 0173-817 90. Vi tar endast kontanter.

Vid hyrning under röd dag eller helg hämtas nyckeln, om möjlighet finns, i förhand helgfri vardag. Återlämning kan ske dygnet runt alla dagar i vår postlåda.

Tvätt

  • Tvättstuga – tid bokas i receptionen.
  • Biltvätthallen, kan endast bokas av ISS-personal med hyrbilar.

Boka övriga fritidsaktiviteter

Kontakta receptionen för bokning av strandbastu, båt och tvättstuga.

Relaterad information

En man som scannar sitt passerkort vid en grind

Innan du kan komma in och jobba på Forsmark behöver vi olika intyg från dig.

Kvinna i vit hjälm på kärnkraftverk

Se svaren på vanliga frågor om tillträde till Forsmark för konsulter och entreprenörer.

Forsmark i solnedgång

Se tekniska bestämmelser och specifikationer för de svenska kärnkraftverken.